Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів у Раду

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів у Раду

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до ВР в умовах дії воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР.

Розпорядження «Про деякі питання організації роботи журналістів у Верховній Раді України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану в Україні затверджує положення «Про акредитацію медіа при Верховній Раді України дев’ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні».

Відтак журналісти зможуть висвітлювати діяльність Верховної Ради безпосередньо у приміщенні парламенту. Для представників медіа створені необхідні умови: обладнані робочі місця, місце для брифінгу, запису інтервʼю, трансляції засідань тощо.

Напередодні Стефанчук та керівник Апарату ВР Вячеслав Штучний провели зустріч із журналістами та поінформували їх про особливості роботи медіа у пресцентрі парламенту. Представникам ЗМІ пояснили принцип роботи пресцентру під час засідання ВР, особливості допуску до будівлі парламенту та вимоги, яких необхідно дотримуватись.

Під час повітряної тривоги представники медіа зобов’язані спускатися в укриття.

Стефанчук наголосив, що, попри обмеження під час дії воєнного стану, вкрай важливо, щоб журналісти мали можливість висвітлювати діяльність законодавчого органу. З огляду на необхідність дотримання безпекових вимог максимальна кількість журналістів у пресцентрі може становити до 30 осіб.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни у правила оренди держмайна на час воєнного стану

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вбили журналіста The New York Times, ще одного поранили: ОНОВЛЕНО (відео) Окупанти вбили журналіста The New York Times, ще одного поранили: ОНОВЛЕНО (відео)
Журналісти потрапили під ворожий обстріл.
Нардепи та журналісти потрапили під обстріл бойовиків на Донбасі (відео) Нардепи та журналісти потрапили під обстріл бойовиків на Донбасі (відео)
На одній з позицій вони потрапили під обстріл, тож їх екстрено перевели в укриття.
Load next