У Сербії затвердили склад нового уряду

У Сербії затвердили склад нового уряду

У Сербії затвердили новий склад уряду на чолі з прем'єр-міністром Мілошем Вучевичем.

Про це повідомляє АР.

Уряд Вучевича отримав підтримку 152 депутатів, проти проголосував 61 депутат.

Посаду одного з віцепрем'єр-міністрів обійняв колишній керівник розвідки та ексміністр оборони Сербії Александар Вулін, який перебуває під санкціями США і за останні місяці здійснив кілька візитів до Росії.

Також до складу уряду увійшов Ненад Попович (міністр без портфеля) - також прихильник Росії, який стикнувся з американськими санкціями.

Ексміністр закордонних справ Івиця Дачич, також проросійський політик, тепер очолить Міністерство внутрішніх справ.

Міністром закордонних справ у новому уряді став Марко Джурич, який досі був послом Сербії в США. Міністерство оборони очолить Братислав Гашич.

Вучевич уже підтвердив, що Белград не має наміру запроваджувати санкції проти Росії і «не може і не буде відмовлятися» від дружби з Росією.

Ми чітко засудили напад Росії на Україну, але ми також висловили свою незгоду з політикою санкцій проти Російської Федерації, до якої ми не хочемо і не будемо приєднуватися, – цитує Вучевича Балканський оглядач.

Політик наголосив, що Сербія не піддасться тиску, щоб змінити свою політику щодо "російсько-українського військового конфлікту".

Водночас, за його словами, інтеграція в ЄС залишається «стратегічною метою». Вучевич додав, що «найкращі з можливих» відносини зі США також в інтересах Сербії.

Нагадаємо, Повітряні сили: Не можемо розголошувати точну дату, коли з’являться F-16

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Load next