Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії

Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії

Президент Франції Емманюель Макрон почав переговори з іншими лідерами Європейського Союзу про пошук нового кандидата на посаду голови Європейської комісії, яку нині обіймає Урсула фон дер Ляєн.

Про це дізналось агентство Bloomberg.

За даними Bloomberg, Макрон обговорював зокрема з прем'єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні можливе призначення технократичного очільника Єврокомісії – наприклад колишнього президента Європейського центрального банку Маріо Драгі.

Дії французького президента накладаються на невдоволення фон дер Ляєн у європейських столицях через те, що вона надмірно політизувала посаду голови виконавчого органу ЄС – зокрема своєю беззастережною підтримкою Ізраїлю.

Водночас, додають співрозмовники Bloomberg, наразі неможливо оцінити серйозність дискусій Макрона – вони можуть бути лише тиском на фон дер Ляєн із тим, аби отримати від неї поступки в майбутньому.

Нагадаємо, США виділили Україні оборонний пакет на $1 мільярд

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години
У понеділок Макрон їздив до Москви на переговори з Путіним. У вівторок був у Києві.
Load next