Байден в 4 рази збільшив мита на китайські електромобілі

Байден в 4 рази збільшив мита на китайські електромобілі

Президент США Джо Байден підвищив мита на китайські електромобілі, сонячні панелі, сталь та деякі інші товари, щоб захистити робочі місця у США. Китай пообіцяв рішуче захищати свої інтереси та вжити «всі необхідні дії» у відповідь.

Про це повідомляє CNN.

У Білому домі відзначили, що нові заходи стосуватимуться імпорту приблизно на 18 мільярдів доларів. Мита на електромобілі підвищаться з 25% до 100%, а на сонячні батареї — з 25% до 50%. Мита на певну продукцію зі сталі та алюмінію зростуть більш ніж втричі — із 7,5% або менше до 25%.

Ці кроки розширюють широкі тарифи, які США ввели на китайські товари за часів президентства Дональда Трампа, посилаючись на несправедливу торговельну практику.

Нові заходи настали за місяцями критики з боку Трампа, який стверджує, що підтримка Байденом китайських електромобілів «вб’є» автомобільну промисловість США.

У Міністерстві торгівлі Китаю заявили, що «рішуче виступають проти» нових мит, які нібито суперечать зобов’язанню Джо Байдена «не прагнути пригнічувати та стримувати розвиток Китаю» та «не прагнути розірвати зв’язки з Китаєм».

Ця акція серйозно вплине на атмосферу двосторонньої співпраці, — наголосила китайська сторона.

У КНР додали, що вживатимуть «всіх необхідних заходів для захисту своїх законних прав», і закликали адміністрацію Байдена «виправити свої неправомірні дії».

Адміністрація Байдена та посадовці Європейського Союзу побоюються, що Пекін намагається розв'язати проблему надлишкових потужностей у своїй економіці, що сповільнюється, шляхом демпінгування надлишку продукції на світових ринках. Лідери країн «Великої сімки» обговорять, як захистити від цього свої галузі, на саміті наступного місяця.

Нагадаємо, Для Путіна головним геополітичним викликом є свобода і демократія ‒ Ющенко

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США стурбовані "зближенням" Китаю з Росією, — Блінкен США стурбовані "зближенням" Китаю з Росією, — Блінкен
За його словами, Китай не поводиться нейтрально, оскільки підтримує Росію в ООН.
Load next