Зґвалтовані російськими військовими отримають компенсації - Зеленська

Зґвалтовані російськими військовими отримають компенсації - Зеленська

Українські жінки та чоловіки, які були зґвалтовані російськими військовими, зможуть отримати компенсацію фізичної та моральної шкоди.

Про це повідомила дружина Президента України Олена Зеленська, передає The Guardian.

Відшкодування жертвам грубих порушень прав людини, включно з жертвами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, — це не лише економічна підтримка, це важливий крок до відновлення справедливості, - зазначила Зеленська.

Перша леді підкреслила, що жертви насильства не можуть чекати, поки конфлікт вирішиться або коли РФ почне платити репарації, – їм необхідна допомога вже зараз.

І це правосуддя потрібне не лише Україні. Справедливість для українських жертв насильства тепер є дзеркалом для самого світу, – додала вона.

За даними Global Survivors Fund, який спільно з Україною керує проєктом за рахунок коштів урядів-донорів, це буде перший випадок, коли постраждалі отримають репарації під час активного збройного конфлікту. За словами директора фонду Естер Дінгеманс, «Схема відшкодування є підтвердженням того, що те, що з ними сталося, офіційно визнано».

Нагадаємо, Бельгія передасть Україні винищувачі F-16 уже цьогоріч

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оголосили першу підозру російському військовому за зґвалтування В Україні оголосили першу підозру російському військовому за зґвалтування
Слідство триває, військовослужбовця оголошено в розшук.
Ґвалтують неповнолітніх та їдять собак: звірства рашистів на війні в Україні (відео) Ґвалтують неповнолітніх та їдять собак: звірства рашистів на війні в Україні (відео)
За усі злочини російські окупанти відповідатимуть або перед Міжнародним судом, або в нашій землі.
Рашисти зґвалтували свічкою 9-місячну дівчинку, трійнят 9 років й однорічного хлопчика – він помер Рашисти зґвалтували свічкою 9-місячну дівчинку, трійнят 9 років й однорічного хлопчика – він помер
Після звільнення від нелюдів у формі армії рф населених пунктів на Харківщині стало відомо про нові жахливі факти звірств.
Load next