Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 16 травня

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 16 травня

У бельгійській столиці Брюсселі, 16 травня, пройде засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників генштабів країн-членів Альянсу й України.

Про це йдеться у пресрелізі НАТО.

Голова Військового комітету, адмірал Роб Бауер очолить цю зустріч, у якій візьмуть участь начальники Генеральних штабів країн-членів Альянсу та їхні колеги з України. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приєднається до Військового комітету на відкритті сесій для обговорення ключових пріоритетів і викликів Альянсу.

Під час першої сесії начальники генштабів зустрінуться у форматі Ради Україна-НАТО, щоб обговорити агресивну війну Росії проти України, ситуацію на полі бою та подальшу підтримку України з боку НАТО та союзників.

Під час другої сесії голова Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генерал Крістофер Каволі поінформує начальників генштабів про прогрес, досягнутий у реалізації планів, які були прийняті на Вільнюському саміті в липні 2023 року (під час підготовки до Вашингтонського саміту).

Також будуть проводитися більш широкі дискусії щодо можливостей, інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, оборонного промислового потенціалу та стійкості суспільства.

Третю сесію очолюватиме генерал Філіп Лавін, верховний головнокомандувач ОЗС НАТО з питань трансформації. Вона буде зосереджена на впровадженні Концепції багатодоменних операцій і Програми розвитку бойових дій (WDA), яка містить план військової трансформації НАТО на наступні 20 років.

Нагадаємо, Лубінець прокоментував "тимчасовий відступ" України від Конвенції з прав людини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next