Греція запропонувала створити європейську систему ППО

Греція запропонувала створити європейську систему ППО

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс запропонував створити європейську систему протиповітряної оборони на зразок ізраїльського «Залізного купола».

Про це повідомляє Novinite.com із посиланням на інтерв’ю політика Sky TV.

Міцотакіс наголосив на необхідності єдиної оборонної стратегії по всій Європі для захисту від потенційних загроз. Під час інтерв’ю він окреслив своє бачення європейської системи ППО, яка охоплюватиме всі європейські країни подібно до ізраїльського «Залізного купола». Глава грецького уряду також підкреслив важливість колективного використання європейських ресурсів для забезпечення можливостей ППО для кожної з країн-членів ЄС, незалежно від їхнього національного бюджету.

Міністр оборони Греції Нікос Дендіас підтримав пропозицію Міцотакіса, наголосивши на нагальності впровадження такого механізму захисту в Греції та в усій Європі. Очільник оборонного відомства країни акцентував на необхідності підготовки до потенційних широкомасштабних атак із застосуванням безпілотників та ракет, особливо виділивши важливість проактивних стратегій захисту.

Визнаючи, що розробка такої програми потребує часу, Дендіас сказав, що у бюджетній програмі Греції до 2030 року виділені кошти на підтримку цієї ініціативи.

Нагадаємо, ССО провели зачистку в одному з населених пунктів на Харківщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти збили власний безпілотник, а керівництву доповіли, що знищили український "Байрактар" Окупанти збили власний безпілотник, а керівництву доповіли, що знищили український "Байрактар"
Ось так воює «друга за потужністю армія світу».
Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети
Йдеться про Волинську, Рівненську та Дніпропетровську області.
Load next