Литва викликала представника посольства Білорусі через заяви Лукашенка

Литва викликала представника посольства Білорусі через заяви Лукашенка

Литва викликала тимчасового повіреного Білорусі та вручила йому ноту протесту у зв’язку з останніми заявами самопроголошеного президента Лукашенка.

Про це повідомляє LRT.

До МЗС Литви викликали тимчасового повіреного Білорусі Ярослава Хмиля, якому вручили ноту протесту у зв’язку з погрозами Лукашенка на адресу Литви. 

В МЗС зазначили, що Лукашенко безпідставно звинувачує Литву у "створенні військової загрози" та закликає білоруську армію готуватися до конфронтації з країнами Балтії та Польщею. 

МЗС Литви відзначає, що такі заяви можна розцінювати як подальшу ескалацію агресивної зовнішньої політики білоруської влади, і вони є цілковито неприйнятними… МЗС вимагає, щоб Білорусь невідкладно надала офіційні пояснення даної заяви Лукашенка, та вкотре нагадує, що Литва вживатиме усіх можливих заходів для гарантування своєї безпеки, суверенітету і територіальної цілісності, – заявили у Вільнюсі. 

Нагадаємо, Путін віддасть всі території, якщо Україна вийде на лінію 2022 року - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем
23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, екстрено здійснив посадку в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Цим рейсом летів колишній головний редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, під час перевірки документів в аеропорту його затримали.
Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.
Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів" Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів"
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час засідання ради нацбезпеки заявив про успішну спеціальну операцію "зі звільнення білорусів" з території України.
Load next