За останні 20 років у фільмах стало майже на 40% менше відвертих сцен

За останні 20 років у фільмах стало майже на 40% менше відвертих сцен

З 2000 року кількість сцен сексу в художніх стрічках зменшилася майже на 40%. Це пояснюють зміною соціальних норм та доступністю контенту для дорослих.

Про це йдеться в дослідженні Стівена Фолловза, зробленому на замовлення Economist.

Дослідник проаналізував 250 найкасовіших фільмів з початку століття до 2023 року, виключивши стрічки, у яких зображено зґвалтування чи сексуальне насильство. За його словами, це було важливо, "оскільки існує різниця між сексуальним вмістом, призначеним для збудження, і тим, який створений для відштовхування або огиди". Утім, таких фільмів було небагато.

За результатами дослідження виявилося, що тенденція до скорочення відвертих сцен спостерігається в більшості жанрів кіно, але найінтенсивніше вона проявляється в трилерах і бойовиках. Найменш помітне скорочення серед романтичних стрічок.

З 2000 року кількість сцен сексу в бойовиках зменшилася на 70%, а в романтичних фільмах — менш ніж на 20%. Крім того, частка найкасовіших стрічок, які взагалі не містять сексуального контенту, зросла з 18% до 46% за 23 роки.

Серед найрозповсюдженіших причин такої тенденції дослідник виокремив зміни у смаках аудиторії, культурних нормах та застарілих стереотипах.  Наприклад, покоління Z може бути менш зацікавленим у відвертому зображенні сексуальності, а активізація дискусій щодо культури згоди та гендерної репрезентації, імовірно, сприяли більш обережному підходу до включення сексуальних сцен у фільми. 

з розвитком стрімінгових сервісів та доступності контенту для дорослих, попит на сексуальний контент у фільмах, що виходять у широкий прокат, може зменшитися. У дослідженні також зазначають, що фільми, які мають хороші результати в міжнародному прокаті, як правило, віддають перевагу контенту, який може транслюватися у різних культурах.

Відомо, що кількість сцен зі споживанням алкоголю, наркотиків, насильством і лайками не знизилася так само, як рівень сексуального контенту.

Нагадаємо, Суд Непалу обмежив кількість дозволів на сходження на Еверест

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вілл Сміт вдарив актора на церемонії Оскар 2022 (відео) Вілл Сміт вдарив актора на церемонії Оскар 2022 (відео)
Вілл справжній ньюзмейкер через свій вчинок на церемонії Оскар 2022.
10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1) 10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1)
Лунає дзвінок після шостого-сьомого уроку, який нарешті звільняє тебе від школи та нескінченного сидіння за партою. Ти чим душ летиш додому, кидаєш портфель і вмикаєш телевізор, бо там розпочалася чергова серія твого улюбленого серіалу.
Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус" Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"
80 церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус" відбудеться 10 січня.
Load next