Ілон Маск планує побудувати суперкомп’ютер

Ілон Маск планує побудувати суперкомп’ютер

Ілон Маск заявив, що його стартап у сфері штучного інтелекту xAI планує побудувати суперкомп'ютер для наступної версії свого чат-бота Grok.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно зі звітом для інвесторів, Маск має намір запустити запропонований суперкомп'ютер до осені 2025 року. За його словами, xAI може співпрацювати з Oracle.

Під час презентації Маск повідомив, що після завершення роботи з'єднані групи мікросхем - флагманські графічні процесори H100 від Nvidia - будуть щонайменше в чотири рази більшими за найбільші кластери графічних процесорів, які існують сьогодні.

За інформацією видання, графічні процесори Nvidia H100 може бути важко отримати через високий попит, оскільки вони домінують на ринку чіпів для центрів обробки даних для ШІ.

Раніше Маск заявляв, що для навчання моделі Grok 2 знадобилося близько 20 000 графічних процесорів Nvidia H100, додавши, що модель Grok 3 і наступні потребуватимуть 100 000 чіпів Nvidia H100.

Нагадаємо, Майже 350 ув'язнених вже звільнили для мобілізації в армію - Малюська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Якщо я помру...": Маск відреагував на погрози Рогозіна через постачання Starlink ЗСУ "Якщо я помру...": Маск відреагував на погрози Рогозіна через постачання Starlink ЗСУ
Система Starlink від Маска успішно допомагає українським військовим відстежувати й знищувати ворога.
Load next