Яка ситуація на ринку комерційної нерухомості?

Яка ситуація на ринку комерційної нерухомості?
Комерційну нерухомість можна використовувати для ведення власного бізнесу або для здачі в оренду, щоб отримувати стабільний щомісячний прибуток

Інвестиції в комерційну нерухомість і досі залишаються досить прибутковою справою. Бо її завжди можна використовувати для ведення власного бізнесу або для здачі в оренду, щоб отримувати стабільний щомісячний прибуток.

Комерційна нерухомість є однією з найпопулярніших для інвестицій особливо в довгострокову перспективу. Вже зараз незважаючи на високі ризики  військових дій комерційні об’єкти в україні все таки продовжують купувати. Цільовою аудиторією комерційної нерухомості в першу чергу є релокований бізнес. Компанії, які перемістили свої виробничі складські офісні чи будь-які інші приміщення у Західні регіони, а також значну частину працівників, - зазначає Анна Кульчицька головна маркетологиня компаніїї LEV Development.

Щодо оренди, то ситуація ситуація на ринку нерухомості доволі стабільна, зазначають експерти.

У зв’язку з тим, що у Львів приїхало дуже багато споживачів з’явився попит на комерційні приміщення, що займаються торгівлею і зайшло у Львів та Західну Україну дуже багато мереж, які до війни представлені тут не були. Тому ці мережі створюють конкуренцію  і трішки підвищують рівень оренди по місту, але оскільки в нас місто дуже компактне і класних, прохідних місць дуже мало, тому ці мережі між собою підіймаються і мережі між собою конкурують, - розповіла Альона Лубенець керівниця агенства з комерційної нерухомості «КПІ Комерція по-іншому».

Попит на продаж є, але він в неактивній фазі. Все залежить від терміну окупності і від цінової політики, кажуть експерти. А пропозицій є багато і на різний смак.

Найпоширеніший запит, який зараз є на нерухомість на торгові приміщення це в районі від 150 до 200 тисяч, є запити до 300 тисяч максимум. Це ті інвестори, яким приміщення потрібно вже з орендарем. Є звичайно запити, які реалізувати досить важко, бо люди хочуть тільки центральну частину міста, яка дуже рідко продається і звичайно хочуть з меншим терміном окупності, але центральна частина міста має завжди від 15 років, - зазначає Альона Лубенець керівниця агенства з комерційної нерухомості «КПІ Комерція по-іншому». 

Головне це чітко для себе визначити ціль для придбання нерухомості, цінову складову та бажаний термін окупності.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська область переходить у «червону зону» (інфографіка) Львівська область переходить у «червону зону» (інфографіка)
З 30 жовтня до "червоної" зони епіднебезпеки переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська і Львівська області.
"Червона зона" у Львові: як житиме місто з 30 жовтня (інфографіка) "Червона зона" у Львові: як житиме місто з 30 жовтня (інфографіка)
Відповідне рішення прийняла міська комісія ТЕБ і НС на засіданні 28 жовтня, повідомив на брифінгу мер Львова Андрій Садовий.
У  Львівській області помер герой АТО та ООС У Львівській області помер герой АТО та ООС
24 жовтня на 38 році життя під час під час виконання обов'язків військової служби від серцевої недостатності помер учасник АТО, військовослужбовець 24 ОМБР Тарас Гургула.
Load next