Україна отримала $1,5 мільярда позики Світового банку

Україна отримала $1,5 мільярда позики Світового банку

Україна отримала 1,5 млрд доларів США позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що фінансування складається з гарантії уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом 984 млн доларів США та гарантії Великої Британії на суму 516 млн доларів США.

Ефективна робота уряду, разом з своєчасною підтримкою від партнерів дозволяють нам підтримувати стабільність фінансової системи, навіть в умовах повномасштабної агресії і щоденного терору зі сторони рф. Вдячний Японії, Великобританії та команді Світового банку, які стоять з Україною пліч-о-пліч від лютого 2022 року. Залучене фінансування буде спрямовано для підтримки ключових пріоритетів держбюджету, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

До загального фонду державного бюджету надійшло 1,4 млрд доларів США. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України Програмою передбачена капіталізація відсотків з японських коштів у сумі 99,54 млн доларів США.

У міністерстві наголошують, що передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою, зокрема це гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель.

Нагадаємо, Франція підготувала майже десять тисяч українських військових з початку війни

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Load next