Два десятки силовиків-колаборантів заочно отримали по 12-15 років в’язниці - СБУ

Два десятки силовиків-колаборантів заочно отримали по 12-15 років в’язниці - СБУ

Судові вироки отримали два десятки силовиків-колаборантів у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє управління 3 ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У 2023-2024 роках слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях зібрали доказову базу та повідомили про підозру понад 40 т. зв. «прокурорам», «поліціянтам» та «митникам», які служать ворогу на тимчасово захопленій території Луганщини. Близько 20 окупаційних «силовиків» за матеріалами СБУ заочно отримали судові вироки, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що їх визнано винуватими в колабораційній діяльності та заочно засуджено до 12 – 15 років за ґратами. Робота з ідентифікації ворожих поплічників та документування їхніх злочинів триває.

Щойно підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України отримав колишній керівник ЦНАП у Новопскові, який перейшов на бік ворога і в квітні 2022 р. вступив на службу до «прокуратури Новопсковського району ЛНР» у якості «помічника прокурора».

Фігурантами кримінальних проваджень також стали колишній працівник поліції Щастинського району, який зрадив присязі та нині працює в т. зв. «ОМВД РФ «Новоайдарський», а також екскерівник облуправління Укртрансбезпеки, який пішов на службу в окупаційне «ГИБДД ЛНР».

Слідчі СБУ продовжують досудове розслідування за цими та іншими фактами за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, У Києві затримано громадянина США якого підозрюють у подвійному вбивстві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next