В Україні з'явилася професія “Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб”

В Україні з'явилася професія “Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб”

Відомості щодо професійного стандарту “Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб” внесено до Реєстру кваліфікацій.

Про це повідомив заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.

Цей професійний стандарт розроблено за ініціативи Мінветеранів з метою запровадження в Україні професійного супроводу ветеранів й ветеранок війни, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів – на шляху переходу від військової служби до цивільного життя.

Всі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок в рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні знаходити фахову підтримку та допомогу, яка може бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводу. Насамперед мова йде про індивідуальний професійний супровід, спрямований на допомогу нашим Захисникам та Захисницям в отриманні ними, зокрема, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг, – зазначив Максим Кушнір.

Зокрема, фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб надаватиме роз'яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг. Наприклад, з питань оформлення відповідних документів тощо.

Як відомо, у минулому році Мінветеранів ініційовано процедуру розроблення професійного стандарту за професією “Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб”. Це комплексний документ, що докладно описує трудові функції, ділянки роботи, а також різні рівні кваліфікації працівників.

Нагадаємо, У НАТО виключили можливість розміщення ядерної зброї в Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next