У Києві почали демонтаж монумента на честь Переяславської ради

У Києві почали демонтаж монумента на честь Переяславської ради

У Києві комунальники розпочинають демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою Свободи українського народу (колишня Арка дружби народів).

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Демонтаж може зайняти кілька днів, оскільки конструкція доволі масивна. Вона складається з 20 елементів, що важать близько 6 000 – 7 000 тонн, ‒ йдеться у повідомленні.

У КМДА зазначили, що попередньо фахівці провели вивчення конструкції, щоб зберегти її цілісність при демонтажі та не пошкодити. Надалі монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Нагадаємо, На ТОТ росіяни вперше проведуть призов на строкову службу - Федоров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
Будівлю "Квіти України" в Києві визнали об'єктом культурної спадщини Будівлю "Квіти України" в Києві визнали об'єктом культурної спадщини
"Квіти України", яку нещодавно намагалися знести визнали об’єктом культурної спадщини Києва та тепер охоронятимуть.
Load next