Україна в березні залучила рекордну суму міжнародної допомоги

Україна в березні залучила рекордну суму міжнародної допомоги

У березні Україна залучила рекордну суму міжнародної допомоги - понад 9 млрд доларів.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час наради з фінансово-економічних питань.

Провів нараду з фінансово-економічних питань за участі Мінфіну, Мінекономіки, Нацбанку, Держказначейства та НКЦПФР. Заслухав інформацію щодо поточної ситуації з виконанням бюджету та ритмічності надходження міжнародної фінансової допомоги. У березні уряд залучив рекордну суму — понад 9 млрд доларів. У квітні отримали ще 1,5 млрд євро в межах Ukraine Facility. Загалом від початку року Україна вже залучила близько 12 млрд доларів фіндопомоги, ‒ зазначив Шмигаль.

Під час наради обговорили шляхи активізації кредитування проєктів приватного сектору.

Заслухав попередні напрацювання Мінфіну, Мінекономіки та Нацбанку. Дав завдання прискорити цю роботу. Розвиток внутрішнього ринку, створення стимулів для українських підприємств у фокусі уряду, ‒ додав Шмигаль.

Окремо обговорили підвищення фінансової спроможності оборонно-промислового комплексу. Готуються відповідні рішення.

Нагадаємо, На Сумщині колишнього заступника голови територіальної громади судитимуть за держзраду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Load next