Українці Франції бойкотуватимуть участь росіян в Олімпіаді

Українці Франції бойкотуватимуть участь росіян в Олімпіаді

Українська громада Франції готується бойкотувати участь спортсменів з Росії та Білорусі під нейтральним прапором в Олімпійських іграх-2024 у Парижі, які відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Про це повідомив віцепрезидент Світового конгресу українців в Західній Європі Володимир Когутяк, йдеться на сайті СКУ.

У Парижі французи й українці готуються до Олімпійських ігор, працюючи рука в руку. Українці в Парижі планують зустрічі з нашими українськими спортсменами й вболівати за них, але водночас ми разом з мерією Парижа готуємося до протестів проти приїзду російських і білоруських спортсменів, під яким прапором вони б не були, – розповів Когутяк. 

За його словами, українська громада розглядає нині всі сценарії дій, які ще раз нагадають всьому світу хто такі росіяни й білоруси. Олімпійські ігри – чудова нагода. 

Кількість людей в Парижі подвоїться під час Олімпіади, адже очікується близько 10 мільйонів туристів на цей період. Для нашої громади це буде ще один шанс провести багато різних заходів в публічних місцях, що б вкотре нагадати кожному, що Олімпіада відбувається в Парижі під мирним небом лише тому, що Україна захищає його, – підсумував віцепрезидент СКУ в Західній Європі.

Нагадаємо, Блінкен пригрозив Китаю санкціями за підтримку рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільник Федерації легкої атлетики підтримав Магучіх Очільник Федерації легкої атлетики підтримав Магучіх
Глава Федерації легкої атлетики розповів, що раніше Магучіх неодноразово пропонували змінити громадянство - і з США, і від поляків.
Load next