Міноборони Греції заперечує таємні поставки зброї Україні

Міноборони Греції заперечує таємні поставки зброї Україні

Міністр оборони Греції Нікос Дендіас у четвер спростував повідомлення ЗМІ про те, що Греція таємно відправила в Україну 250 контейнерів з озброєнням.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Греція постачала Україні зброю та боєприпаси протягом останніх двох років, але пояснила, що не може надсилати зброю, яка є критично важливою для її оборони. Що стосується артилерії, то Греція вже надала або безпосередньо, або через продаж Чеській Республіці гармати калібру 155 і 203 мм, а також велику кількість снарядів.

Дендіас депутату від "Нових лівих" Сіа Анагностопулу під час дебатів у парламенті щодо законопроєкту про створення Центру оборонних інновацій заявив, що: "Ніякої передачі зброї Україні немає".

Ми не приховували, кому і що ми продаємо в рамках міжнародних угод країни. Ми продаємо застарілі матеріали до Чехії та США, заощаджуючи при цьому ресурси, враховуючи, що тільки знищення цих матеріалів перевищило б 100 мільйонів євро, – заявив він у парламенті.

Газета Efimeritha ton Syntakton повідомила у своєму матеріалі, що грецьку зброю і боєприпаси таємно перевозять залізницею через Румунію в контейнерах, причому перші два контейнери були відправлені два дні тому зі станції Като-Гефіра, що неподалік від Салонік.

Нагадаємо, Президентка Словаччини звернулась до громадян через замах на Фіцо

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
На Донбасі від кулі снайпера бойовиків загинув український військовий На Донбасі від кулі снайпера бойовиків загинув український військовий
Поблизу Новотошківського внаслідок снайперського пострілу загинув військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Load next