Німецькі політики запропонували збивати дрони над частиною України силами ППО країн НАТО

Німецькі політики запропонували збивати дрони над частиною України силами ППО країн НАТО

У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО.

Про це повідомляє німецька газета FAZ та "Deutsche Welle".

Країни НАТО можуть допомогти Україні захистити частину її західної території від атак російських дронів за допомогою систем протиповітряної оборони (ППО), розташованих на східних кордонах Альянсу, зокрема у Польщі чи Румунії. Такого розвитку не виключають представники низки німецьких політичних партій, у тому числі правлячих Вільної демократичної партії (ВДП) та "Союзу 90"/Зелені", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ідея збивати над заходом України російські безпілотники з використанням розміщених у Румунії та Польщі систем ППО Альянсу, якими керують військовослужбовці НАТО, належить експерту Мюнхенської конференції з безпеки (MSC) Ніко Ланґе, а також колишньому помічнику генсека НАТО, генерал-лейтенанту Горсту-Гайнріху Браусу.

На думку Ланґе, це дозволило б створити на українському кордоні безпечну зону завширшки до 70 кілометрів. А це у свою чергу допомогло б розвантажити українські сили ППО на інших дільницях фронту.

Це розвантажить українську протиповітряну оборону та дозволить їй захистити фронт, - заявив представник ХДС Родеріх Кізеветтер.

Агнешка Бруггер із партії "Зелені" також вважає вірним "розташувати системи протиповітряної оборони на кордонах сусідніх з Україною держав так, щоб вони могли захищати і західні частини України". Цю думку поділяє і її колега по партії Антон Гофрайтер. 

Повітряну оборону України з території Польщі та Румунії не варто виключати у довгостроковій перспективі, - цитуються слова політика. 

У той же час він уточнює, що поки про це "не йдеться". Наразі, на думку Гофрайтера, для Заходу головне "значно збільшити" постачання озброєнь та боєприпасів для самої України.

Нагадаємо, Російські військові відмовляються йти на штурм Харківської області - партизани

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України "Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України
Український дипломат вважає, що небажання Берліна надавати зброю Києву може негативно відбитися на відносинах обох країн.
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Load next