Допомога США сприятиме переходу України в контрнаступ у 2025 році ‒ Білий дім

Допомога США сприятиме переходу України в контрнаступ у 2025 році ‒ Білий дім

У Білому домі переконані, що військова допомога, яку надають США, сприятиме переходу України у контрнаступ, який можливий у 2025 році.

Про це повідомив радник з питань національної безпеки США Джейк Салліван, передає Financial Times.

Під час виступу на заходу у Вашингтоні Салліван сказав, що він все ще очікує "російських успіхів у найближчий період" на полі бою, незважаючи на новий пакет фінансування США, тому що "ви не можете миттєво клацнути перемикач".

Водночас, за його словами, з новою допомогою від США Україна матиме можливість "тримати оборону" і забезпечити стійкість від російських атак протягом 2024 року. Говорячи про можливий сценарій війни наступного року, Салліван сказав, що "Україна має намір рухатися вперед, щоб повернути собі територію, яку росіяни відібрали у неї".

Заяви Саллівана є найчіткішим формулюванням представників Білого дому щодо того, як адміністрація США бачить розвиток війни РФ проти України, якщо президент Джо Байден переможе на виборах у листопаді. Водночас видання вказує, що будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування з боку Конгресу та схвалення Білого дому.

Нагадаємо, Росія окупувала Архангельське на Донеччині, - DeepState

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео) За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео)
Вчителька відлупцювала дитину з аутизмом на очах в інших школярів. Столична поліція переконана, що інцидент трапився близько пів року тому - у 2020 році.
У Винниках рятувальники загасили пожежу у триповерховому будинку (відео) У Винниках рятувальники загасили пожежу у триповерховому будинку (відео)
Внаслідок пожежі триповерхового будинку 89-річна жінка отруїлась продуктами горіння. Її з середнім ступенем важкості госпіталізували у лікарню
На Одещині водій в'їхав у будинок пенсіонера: поліція встановлює причини ДТП (фото) На Одещині водій в'їхав у будинок пенсіонера: поліція встановлює причини ДТП (фото)
В аварії ніхто не постраждав, проте при зіткненні автомобіль розтрощив стіну оселі.
Load next