Укренерго попереджає про можливі відключення світла по всій країні

Укренерго попереджає про можливі відключення світла по всій країні

Через пошкодження електростанцій внаслідок масованої атаки з 18:00 до 23:00 можливе обмеження споживання електроенергії по всій країні.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях. Як саме будуть діяти графіки відключень у кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через атаку в ніч на 8 травня пошкоджено тепло- та гідроелектростанції. В енергосистемі виник дефіцит, особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00.

Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи, - повідомляє Укренерго.

Імпорт електроенергії 8 травня запланований у вечірні години з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 7 623 МВт-год.

Нагадаємо, На Львівщині окупанти атакували критичну інфраструктуру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Загострення на Донбасі: ТКГ провела позачергове засідання через обстріли Авдіївки Загострення на Донбасі: ТКГ провела позачергове засідання через обстріли Авдіївки
Україна виступила за те, щоб підгрупа ТКГ була частиною координаційного механізму і допомагала верифікувати порушення режиму припинення вогню.
Load next