Міжнародні навчання НАТО з кібербезпеки Locked Shields завершились

Міжнародні навчання НАТО з кібербезпеки Locked Shields завершились

Завершилися міжнародні навчання з кібербезпеки Locked Shields 2024, під час яких найвищий бал набрала об'єднана команда Естонії та Франції. У навчаннях НАТО також брала участь Україна.

Про це повідомляє ERR.

Тренуватися так, ніби ми знаходимося у бойових умовах. Таку можливість дали нам ці навчання, - сказав капітан естонсько-французької команди, заступник командира Кіберкомандування Естонії Міхкель Тікк.

Для ефективного захисту від кіберзагроз потрібна далекоглядність та командна згуртованість. Кожне виконане завдання посилює обороноздатність та створює важливі майбутні стратегії. Загалом за підсумковими результатами було визначено три найкращі команди: Естонія-Франція, Фінляндія-Польща, Латвія-НАТО.

Навчання Locked Shield обігрують сценарій, за яким експерти з різних країн захищають державні комп'ютерні мережі та інформаційні системи від складних кібератак. Команди синього кольору виконували роль захисту, червоного - нападу.

Імітуючи інтенсивні кризові умови, міжнародні команди застосовували державні стратегії та тісно співпрацювали одна з одною. Крім технічних завдань, учасники отримали досвід у застосуванні юридичної, стратегічної та комунікаційної тактик. Учасники координували відомості та дії на керувальному рівні. Сценарій навчань передбачав наявність швидкого та когнітивного мислення, здатність до адаптації та командну роботу.

Мета навчань – дати учасникам реальне уявлення про вплив кібератак, а також складність їх виявлення та ліквідації. Для цього використовувалися справжні технології, комп'ютерні зв'язки та методи захисту та атаки.

У навчаннях Locked Shield, які організовуються з 2010 року Кіберцентром НАТО, взяли участь близько 4000 експертів із 40 країн. До програми навчань входять питання кібербезпеки, процеси цифрової судової експертизи, правові питання, стратегічна комунікація. У навчанні брали участь також союзники та партнери з НАТО.

Нагадаємо, Міносвіти Польщі проведе консультації з МЗС щодо студентів з України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Marketing Directors Day — зустріч маркетинг-директорів Marketing Directors Day — зустріч маркетинг-директорів
Як все буває у топових маркетинг директорів? Як вони будують і впроваджують свої digital-стратегії? За допомогою яких фішок і лайфхаків їм вдається отримувати завидні результати і утримувати компанії на вищих позиціях ринку?
Load next