В Україні випробували на полігоні важку машину для розмінування

В Україні випробували на полігоні важку машину для розмінування

Українське підприємство A3tech в межах сертифікації провело випробування на полігоні важкої машини для розмінування DOK-ING MV-10, зібраної та частково локалізованої в Україні.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

MV-10 пройшла випробування на продуктивність в умовах ущільненого ґрунту та на піску. Машину для розмінування також випробували на здатність очищувати ділянку від рослинності заввишки до двох метрів та з діаметром стовбура понад 10 сантиметрів. Під час випробування на живучість MV-10 витримала п'ять підривів під робочим органом еквівалента протитанкової міни ТМ-62М, - йдеться у повідомленні.

Сертифікацію машини здійснюють фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Зазначається, що після отримання сертифіката компанія-виробник зможе не лише налагодити серійне виробництво, але й зможе якісніше проводити сервісне обслуговування, оскільки необхідна для цього база буде в Україні. A3tech має попереднє замовлення на виготовлення восьми машин для розмінування MV-10. Загалом же потужність виробництва може скласти до 60 машин в рік.

Зараз в Україні працює 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують ці машини переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Важкі машини для розмінування суттєво прискорюють очищення територій та підвищують безпеку персоналу, який працює в полі. Вони довели свою ефективність у Харківській області та на півдні України. Тому я можу тільки вітати те, що українське підприємство почало збирати MV-10 в Україні. Вже зараз робочий орган для цих машин на 40% виготовляється в Україні, а до кінця року цей показник планують довести до 100%», – зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, Переміщення всієї батареї Patriot в Україну є небезпечним, - очільник Бюро національної безпеки Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next