На період Євробачення Швеція закриє повітряний простір над Мальме

На період Євробачення Швеція закриє повітряний простір над Мальме

Поліція Швеції активно готується до проведення пісенного конкурсу на півдні країни і, щоб захистити територію, перекриє повітряний простір і застосує технологію, яка запобігає польоту дронів.

Про це повідомляє шведський мовник SVT.

Потенційні загрози, які наразі існують для Швеції на період проведення Євробачення, зокрема включають і атаку безпілотників. Для того, щоб захистити територію, поліція Швеції перекриє повітряний простір і застосує технологію, яка запобігає польоту дронів.

Прямо зараз поліція проводить ретельну підготовку до пісенного конкурсу. Так, Національний оперативний департамент уже перевірив мобільні ракетні системи c-UAS для протидії безпілотним авіаційним системам у Мальме. 

Ми дбаємо про те, щоб цей ресурс був доступний у південному регіоні. Звичайно, [дрони] можуть зірвати захід. Буде створено заборонену для польотів зону, і ми зможемо використовувати цю систему для моніторингу та забезпечення порядку, — заявив голова командування поліції Пер Енгстрьом.

Поліція підготувала також "скандинавське підкріплення" - додатково приїдуть поліцейські з Данії та Норвегії, які охоронятимуть усе: від арени до подій, готелів і демонстрацій. Збройні сили також беруть участь на запрошення поліції, але не коментують свою участь у ЗМІ.

Збройні сили можуть певною мірою допомогти в питаннях матеріально-технічного забезпечення та інших спеціальностях, які нам можуть знадобитися, — додав Пер Енгстрьом.

Очікується, що кількість поліції на час Євробачення в Мальме стане однією з наймасштабніших в історії Швеції. Тисячі поліцейських залучені до заходів безпеки, і в Сконе (провінція у південній Швеції) поліцейським не надають відпустку у зв’язку з пісенним конкурсом.

Зараз ми не бачимо конкретної цілеспрямованої загрози проти події, але є загроза проти Швеції як країни та нації. Це, звичайно, стосується і Євробачення, — зазначив Пер Енгстрьом.

Нагадаємо, У Криму окупанти знищили низку мусульманських кладовищ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Представляти Україну на «Євробаченні» щоразу важко: результати цьогорічного конкурсу Представляти Україну на «Євробаченні» щоразу важко: результати цьогорічного конкурсу
Гурт TVORCHI у фіналі потрапив до десятки найкращих.
Фінал нацвідбору Євробачення 2022: де та коли дивитися Фінал нацвідбору Євробачення 2022: де та коли дивитися
66-й пісенний конкурс Євробачення 2022 відбудеться в італійському місті Турін на арені Pala Olimpico.
Load next