В Україні навесні висадили понад 17 тисяч гектарів лісу

В Україні навесні висадили понад 17 тисяч гектарів лісу

За період весняної лісокультурної кампанії в Україні було висаджено понад 121 млн сіянців на 17 тис. га.

Про це повідомило Державне агентство лісових ресурсів.

За весь час весняної лісокультурної кампанії, станом на сьогодні вже відтворено 17 066,4 тис. га лісу, з яких 2 627,45 тис. га – нові ліси. Висаджено понад 121 млн сіянців, - йдеться в повідомленні.

У Держлісагентстві підкреслили, що наведені дані по лісах, які належать до їхньої сфери управління і не містять інформації щодо відтворення лісів на тимчасово окупованих та потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами територіях України.

Загалом у 2024 році передбачається відтворити лісові насадження на площі близько 23 тис. га та висадити понад 205 млн майбутніх деревець.

У пріоритеті державних лісгоспів – відмова від монокультур та висадка змішаних порід дерев для створення біорізноманіття. Крім того, перевага надається сіянцям із закритою-кореневою системою, які мають кращі показники приживлюваності. Це дає економія на догляді, а отже, можливість заліснювати більші площі меншими ресурсами.

У планах Держлісагентства розширити мережу та збільшити потужності насіннєво-селекційних центрів. Наразі запущено та працює 6 центрів, ще 5 - у процесі будівництва. Загалом за весь час програми «Зелена країна» вже висаджено майже 607 млн деревних рослин.

Нагадаємо, У Німеччині розпочалися навчання українських фахівців на ЗРК Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Load next