Отримання паспортів закордоном: МЗС надало коментар стосовно ДП "Документ"

Отримання паспортів закордоном: МЗС надало коментар стосовно ДП "Документ"

У Міністерстві закордонних справ нагадали, що державне підприємство «Документ», яке також має закордонні відділення, не входить до сфери їхнього управління. 

Про це йдеться у коментарі на сайті відомства.

У відповідь на запити щодо надання громадянам України за кордоном послуг в ДП «Документ», нагадуємо, що це підприємство не входить до сфери управління МЗС України. Консульські послуги МЗС надаються громадянам України в закордонних дипломатичних установах, а саме у посольствах, генеральних консульствах і консульствах України. ДП «Документ» не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме державне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України, - йдеться у повідомленні.

МЗС також звернуло увагу, що постанова Кабінету Міністрів України № 443 від 23 квітня 2024 року щодо змін у порядку видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон стосується документів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП «Документ».

Порядок роботи консульської служби МЗС України залишається без змін, - додали у коментарі дипломати.

Нагадаємо, США виділили Україні оборонний пакет на $1 мільярд

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі
Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.
Україна шістьма рейсами евакуювала з Афганістану понад 650 людей (відео) Україна шістьма рейсами евакуювала з Афганістану понад 650 людей (відео)
З Афганістану до України прибули шість евакуаційних літаків, які повернули понад 650 українців. Серед них буди іноземці, міжнародні журналісти та афганці, які вже попросили статус біженця в Україні.
Load next