У Запоріжжі викрили групу людей, які розповідали про нібито незаконність мобілізації

У Запоріжжі викрили групу людей, які розповідали про нібито незаконність мобілізації

Правоохоронці повідомили про підозру учасникам незареєстрованої громадської організації Запоріжжя, члени якої поширювали неправдиву інформацію щодо мобілізації. Під час обшуків у них знайшли радянську та російську символіку.

Про це повідомили в поліції Запорізької області.

П’ять мешканців Запоріжжя називали себе «живими людьми» та були членами незареєстрованої громадської організації «Багнет Нації». За даними поліції, вони поширювали в мережі неправдиву інформацію про незаконність дій військовослужбовців, які проводили мобілізацію в регіоні.

Правоохоронці кажуть, що підозрювані прагнули дискредитувати поліціянтів і працівників військкоматів, а їхній контент міг допомагати російським пропагандистам у підготовці фейкових сюжетів про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

У фігурантів провели обшуки, під час яких вилучили російську та радянську символіку, а також засоби зв’язку та техніку, які дослідять як докази їхньої протиправної діяльності. Усім п’ятьом громадянам повідомили про підозру в перешкоджанні діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

Їм може загрожувати до 8 років ув’язнення. Зараз розв’язують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, Eксзаступника міністра інфраструктури cудитимуть за підозрою в отриманні $400 тис. хабаря

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати
Вчора в МАГАТЕ заявили, що співробітники ЧАЕС не мають умов для відпочинку, що позначається на їх роботі.
Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років
Також масово мобілізовують студентів.
Load next