12 млн гривень хабаря: Керівнику морського порту «Чорноморськ» намагалися дати хабар

12 млн гривень хабаря: Керівнику морського порту «Чорноморськ» намагалися дати хабар

Правоохоронці викрили спробу надати 12 млн гривень хабаря виконувачу обов'язків директора державного підприємства «Міжнародний торговельний порт «Чорноморськ» за ухвалення рішення в інтересах приватної компанії.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Підозру в пропозиції й обіцянці хабаря за здійснення впливу на прийняття рішення керівником порту отримали троє осіб.

Серед фігурантів – начальник служби правового забезпечення «МТП «Чорноморськ» та колишній позаштатний радник директора порту з правових й економічних питань, згодом – директор приватного підприємства (посади вказані на момент вчинення злочину).

За даними слідства, у 2018 році між регіональним відділенням Фонду державного майна України по Одеській області і приватним товариством «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» був укладений договір оренди нерухомого майна. Згідно з ним, приватне товариство з метою організації навантажувально-розвантажувальних робіт орендувало на 49 років державне нерухоме майно загальною площею понад 113,1 кв. м, яке обліковувалося на балансі «МТП «Чорноморськ», та зобов’язувалося сплачувати щомісячну орендну плату.

Після укладення договору в результаті господарської діяльності в товариства виникла кредиторська заборгованість, у зв’язку із чим на підставі заяви одного з кредиторів було відкрите провадження про банкрутство цього товариства та введена процедура розпорядження майном.

Під час здійснення процедури банкрутства у вересні 2020 року до Господарського суду Одеської області й арбітражного керуючого звернулося приватне підприємство із заявою про участь у санації товариства-боржника як інвестора. В інтересах цього товариства діяла колишній директор підприємства-банкрута.

Слідством встановлено, що у жовтні 2020 року чинний на той час посадовець та колишній позаштатний радник запропонували директорці приватного підприємства надати хабар за здійснення впливу на керівника порту для забезпечення укладення ним договору про відступлення цьому приватному підприємству права вимоги.

Гроші мали бути перераховані на рахунок іншого приватного товариства, директора якого залучили до вчинення цього злочину. Планувалося, що платіж пройде під виглядом фінансово-господарської операції.

Розслідування триває. На цей час дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, Сили спецоперацій отримали партію нових мінометів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Load next