СБУ затримала ще двох колаборанток на Херсонщині: одна з них «маскувалася» під вигаданим ім’ям

СБУ затримала ще двох колаборанток на Херсонщині: одна з них «маскувалася» під вигаданим ім’ям

Служба безпеки затримала ще двох колаборанток, які працювали на рф у період окупації правобережної частини Херсона.

Про це повідомляє СБУ.

Серед них – колишня посадовиця місцевого підрозділу Фонду соціального страхування. Під час захоплення обласного центру вона підтримала рашистів, за що отримала «посаду» в місцевій окупаційній адміністрації рф.

Там за протекції гауляйтера Сальдо фігурантка очолила так званий «відділ соцполітики». Перебуваючи у лавах псевдоустанови, колаборантка підшукувала «однодумців», з яких намагалась сформувати «штат» свого підрозділу. Також вона запроваджувала «законодавство» країни-агресора та переводила всі банківські розрахунки на російські рублі.

Для конспірації ворожа поплічниця використовувала «псевдонім», яким, зокрема, підписувала «розпорядчі» документи. Після деокупації обласного центру вона залишилася у місті, а згодом влаштувалась до місцевого Пенсійного фонду.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантки та її спроби сховатись в державній установі від правосуддя. Ще одна викрита колаборантка - мешканка Корабельного району Херсона. Під час окупації обласного центру вона вступила до «виборчкому» рашистів.

Там вона агітувала місцевих жителів «проголосувати» за приєднання регіону до складу росії.Для збору «голосів» вона робила подворові обходи та агітувала місцевих жителів поставити у незаконних бюлетенях відмітки на користь рф.

Після звільнення міста колаборантка намагалася переховуватися, однак Служба безпеки встановила її місцеперебування і затримала.

Наразі слідчі СБУ повідомили обом зловмисницям про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Умєров, Сирський і Остін обговорили право України завдавати ударів по території РФ американською зброєю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next