Малюк: Оснащений «Градом» дрон Sea Baby може працювати як по морських, так і по наземних цілях

Малюк: Оснащений «Градом» дрон Sea Baby може працювати як по морських, так і по наземних цілях

Оснащений реактивною системою залпового вогню «Град» морський дрон Sea Baby використовується для ураження наземних площинних цілей в прибережній зоні, а також для безпосереднього вогневого контакту в морі.

Про це голова СБУ Василь Малюк розповів у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Ми адаптували реактивні системи залпового вогню «Град», які вже використовуються. Перший пуск був ще 20 грудня минулого року, а декілька днів тому росіяни оприлюднили відео уже свого розвідувального БПЛА, тож це вже не є великою таємницею, і ми дозволили собі його показати. Він використовується для ураження наземних площинних цілей у прибережній зоні, а також для безпосереднього вогневого контакту в морі, – зазначив Малюк.

За словами голови СБУ, «Град» – це не єдине ноу-хау, яке СБУ використовує на цьому морському дроні.

Там є багато інших різновидів озброєння, які дрон несе на собі як багатоцільова платформа, але про це розповідати не будемо, щоб не допомагати нашим ворогам, – сказав він.

Малюк також додав, що хоча російські кораблі-ракетоносці нині переховують у порту Новоросійська, але дрони СБУ їх і там дістають, як це було з великим десантним кораблем «Оленегорський горняк» влітку минулого року.

Нагадаємо, Столтенберг закликав НАТО дозволити Україні бити західною зброєю по військових цілях у Росії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next