У Києві затримали банду, яку координували «злодії в законі» трьох кланів

У Києві затримали банду, яку координували «злодії в законі» трьох кланів

Правоохоронці затримали в Києві «кримінального авторитета», лідерів та учасників злочинних груп, які займаються незаконним переправленням осіб через кордон.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України. 

Правоохоронці задокументували проведення в Києві «сходок», на яких фігуранти вирішували питання щодо перерозподілу сфер злочинного впливу. А саме контроль за групами, які займаються незаконним переправленням осіб через кордон, - ідеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, між угрупованнями були розподілені сфери впливу у злочинному середовищі та визначений порядок фінансових надходжень. Незаконно здобуті гроші використовували для наповнення «злодійського общака» і забезпечення засуджених у місцях позбавлення волі.

Лідери угруповання поширювали свій злочинний вплив на територію Сумської, Чернігівської, Київської областей та міста Київ.

Для перерозподілу сфер впливу вони організували проведення кількох таких «сходок». На злочинні зібрання, окрім зацікавлених сторін, запросили як «третейських суддів» лідера ще одного злочинного угруповання – довірену особу «злодія в законі» на прізвисько Куцу, «кримінального авторитета», а також у режимі онлайн доєднався «злодій в законі» на прізвисько Лавас-огли Батумський.

За його участі ухвалили рішення щодо контролю угрупованнями нелегальних схем переправлення громадян через державний кордон, а також визначили відсоток від загальної суми отриманих коштів, який лідери злочинних груп повинні вносити до «общака».

Під час проведення процесуальних заходів поліцейські задокументували проведення п’ятьох злочинних зібрань на території Києва за участю представників трьох кримінальних кланів, а також зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності.

З метою нейтралізації злочинних угруповань правооохронці провели спецоперацію на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей.

За її результатами оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві та слідчі слідчого управління ГУНП в місті Києві за силової підтримки поліції особливого призначення затримали «кримінального авторитета», двох лідерів злочинних груп та двох їх учасників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.

Фігурантам за процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчі повідомили про підозру. Залежно від участі у злочинній діяльності, їхні дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255-2 (організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці) Кримінального кодексу України. Ще одному учаснику злочинної групи за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ.

Під час обшуків поліцейські вилучили 70 тис. дол., зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, автомобілі тощо.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання за інкримінованими статтями, яке може загрожувати фігурантам, до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Українські розробники представили IT-спільноті бойову систему DELTA

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас» Співробітники СБУ викрили розкрадання коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону «Донбас»
Співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність громадянки України, яка підозрюється у розкраданні коштів з рахунків «Благодійного фонду батальйону «Донбас». Слідством встановлено, що жінка мала доступ до карткового рахунку фонду.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Load next