У МОН спростували фейк щодо збору даних про учнів 2008 року народження

У МОН спростували фейк щодо збору даних про учнів 2008 року народження

Лист, який поширюється у мережі, про те, що МОН і Міноборони нібито просять керівників закладів освіти зібрати дані про школярів 2008 року народження на виконання розпорядження уряду про затвердження порядку ведення Єдиного держреєстру призовників є фейком.

Про це повідомляє МОН.

Мережею шириться лист, який нібито був підписаний заступником міністра освіти і науки України, де зазначено, що МОН спільно з Міноборони просять керівників закладів освіти зібрати дані про школярів 2008 року народження. Ніби на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів". Це фейк. Міністерство не надсилало листа з таким змістом, ‒ заявили у МОН.

У міністерстві зазначили, що РФ регулярно проводить інформаційні операції у мережі і порадили людям ретельно перевіряти інформацію, звертатися до офіційних джерел, дбати про медіагігієну та бути пильними.

Нагадаємо, Нуланд вважає, що США повинні допомагати Україні бити по цілях у рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Load next