На Прикарпатті цьогоріч офіційно дозволили купатися в одній водоймі

На Прикарпатті цьогоріч офіційно дозволили купатися в одній водоймі

Ані на міському озері в Івано-Франківську, ані на пляжі у Галичі у цьому сезоні офіційно не планують дозволяти купальний сезон.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба Івано-Франківщини.

Станом на 20 травня 2024 року на території Івано-Франківської області до початку літнього періоду планують функціонувати місця масового відпочинку населення:

  • місто Івано-Франківськ – міське  озеро по вул. Гетьмана Мазепи,
  • село Поляниця – ТК  "Буковель", 
  • місто Галич – Галицький  міський пляж на лівому березі річки Дністер,
  • місто Калуш – озеро в міському парку культури і відпочинку ім.І.Франка. 

На вказаних місцях масового відпочинку купання не здійснюватиметься, на водних об’єктах проводитиметься виключно прокат човнів, катамаранів та інше, за винятком озера в туристичному комплексі "Буковель", де планується купальний сезон, – пояснюють у Держпродспоживслужбі та нагадують, що через забруднену воду можуть передаватись інфекційні хвороби, зокрема,  гепатит А, холера, ротавірусна та ентеровірусна інфекції, лептоспіроз. 

Нагадаємо, У Мелітополі окупанти не видають шкільних атестатів, якщо в родині випускника немає роспаспортів - партизани

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Від початку літа в Україні у водоймах потонуло майже 200 українців Від початку літа в Україні у водоймах потонуло майже 200 українців
Найчастішою причиною нещасних випадків у водоймах стає недотримання правил безпечної поведінки - купання у необладнаних для цього місцях і перебування у водоймах в нетверезому стані, яким інколи нехтують дорослі українці.
Вдруге за рік: на Прикарпатті стався землетрус магнітудою 2 бали (відео) Вдруге за рік: на Прикарпатті стався землетрус магнітудою 2 бали (відео)
Фахівці уточнили, що на території вказаного району Прикарпаття цьогоріч це другий землетрус. Попередній зафіксували 13 липня – тоді магнітуда становила 2,3.
Load next