Через санкції продаж алмазів з рф впав на понад 60% - Reuters

Через санкції продаж алмазів з рф впав на понад 60% - Reuters

РФ вперше за 15 років почне скуповувати алмази, щоб підтримати держкорпорацію "Алроса", яка потрапила під санкції та ембарго Заходу.

Про це повідомляє Reuters.

Мінфін та Алроса, яка на 34% належить Росмайну, а ще на третину - уряду Якутії, домовилися про закупівлю алмазів у Держхран, повідомляє Reuters з посиланням на знайоме із ситуацією джерело. За його словами, перша угода щодо викупу каміння відбулася у березні, а протягом року вони будуть регулярними.

Компанія "Алроса", яка контролює 95% російського видобутку алмазів і понад чверть — світового, в січні 2024 року була включена до блокуючого списку санкцій ЄС. Відтак показники компанії за друге півріччя минулого року виглядали жахливо: виручка впала на 29% (до першого півріччя), операційний прибуток – на 55%, а чистий прибуток – на 47%.

На 61% зросли запаси алмазів. Поки що працюють на склад, – заявив професор ВШЕ Євген Коган.

Торік компанія припиняла продажі. Після цього з компанії у середині 2023 року звільнили директора Сергія Іванова, сина колишнього міністра оборони та спецпредставника президента РФ. Компанію очолив Павло Мариничев.

Нагадаємо, Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next