На Донеччині стартувала акція до Дня вишиванки

На Донеччині стартувала акція до Дня вишиванки

На Донеччині стартувала обласна культурно-мистецька акція до Дня вишиванки: "Вишиваю волю – Вишиваю долю". 

Про це повідомляє Донецька ОВА.

З метою популяризації серед мешканців Донеччини символів українського народу, підвищення обізнаності громадськості щодо важливості збереження та розвитку культурної спадщини з 18 квітня по 16 травня 2024 року облдержадміністрацією проводиться культурно-мистецька акція «Вишиваю волю – Вишиваю долю». Програма акції передбачає створення творчими групами фотозон – імітацій вишитого полотна з елементами закодованих слів: ВОЛЯ, ДОЛЯ, ДОНЕЧЧИНА, а також їхню презентацію 16 травня 2024 року на заходах, присвячених Дню вишиванки, - йдеться у повідомленні.

За перебігом акції та висвітленням етапів творчого процесу слідкуйте на сайті облдержадміністрації та сторінках соцмереж під хештегом #ВишиваюВОЛЮ_ВишиваюДОЛЮ.

Нагадаємо, В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин від міжнародних партнерів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото) Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото)
Небайдужі українці зібрались, аби вшанувати пам'ять загиблого лідера "Білоруського дому" в Україні Віталія Шишова.
"Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото) "Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото)
Гусак символізує назву міста Гаага, де розташований Міжнародний кримінальний суд, який буде розглядати протиправні дії лукашенківського режиму, як злочини проти людяності.
Українська вишиванка: особливості орнаменту та цікаві факти (відео) Українська вишиванка: особливості орнаменту та цікаві факти (відео)
Червоне – то любов, а чорне – то журба. Особливі орнаменти, кольорова гама та символіка у кожному візерунку – усе це про нашу рідну, українську вишиванку.
Load next