Британська компанія удосконалює для ЗСУ дрони стійкі до засобів РЕБ

Британська компанія удосконалює для ЗСУ дрони стійкі до засобів РЕБ

Британська компанія Evolve Dynamics поставила Україні вже близько 100 розвідувальних безпілотників Sky Mantis та працює над їх удосконаленням, щоб дрони були завадостійкими до російських систем радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Про це повідомляє Reuters.

На таємному складі на півдні Англії інженери компанії Evolve Dynamics працюють над технологією, яка може допомогти утримати українські розвідувальні дрони в небі навіть після того, як Росія спробує заглушити їх електронними засобами. Це – невелика, але важлива частина міжнародних зусиль союзників України на підтримку її програми безпілотників, яка, як сподівається Київ, дасть йому перевагу над значно більшим ворогом, який має у своєму розпорядженні набагато більше ресурсів, - йдеться у статті.

Компанії з десятків країн світу постачають безпілотники та комплектуючі до них в Україну. Деякі з них, як Evolve Dynamics, також зосереджуються на технологічних досягненнях, покликаних протистояти потужним засобам радіоелектронної боротьби (РЕБ) Росії. Зазначається, що компанія постійно вдосконалює свій продукт, провівши близько 85 модернізацій протягом останніх двох з половиною років.

Від Evolve Dynamics, чиї розвідувальні дрони в Україні слідкують за пересуванням ворога, українські військові підрозділи отримують запчастини та оновлення програмного забезпечення безпосередньо, "що дозволяє їм, де це можливо, вносити зміни самостійно".

Ми додаємо технології до існуючих безпілотників, модифікуємо їх. Це може бути зміна програмного забезпечення, зміна обладнання, - заявив виконавчий директор британської компанії Майк Дьюхерст.

Відповідно до Evolve Dynamics, наразі близько 100 розвідувальних безпілотників Sky Mantis застосовуються українськими Силами оборони, "що робить її одним з 5-10 найбільших британських постачальників безпілотників в Україну".

Нагадаємо, У Мюнхені для українців запрацював мобільний пункт ДП «Документ»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next