У Франції закликають не забороняти Києву завдавати ударів по рф

У  Франції закликають не забороняти Києву завдавати ударів по рф

Голова комітету у закордонних справах Національної асамблеї Франції Жан-Луї Бурланж закликає свою країну змінити доктрину і більше не забороняти Україні завдавати ударів по російській території.

Про це йдеться у заяві депутата, передає Le Figaro.

Вийти зі стану очікування і прийняти рішення, яке можна порівняти з рішенням британців та американців, - закликав фахівець з міжнародних відносин.

Він наголошує, що Париж "місяцями висловлював своє бажання бути в авангарді солідарності з Україною та міжсоюзницької координації". На думку Жана-Луї Бурланжа, "ця зміна доктрини є абсолютно легітимною, оскільки покладає край неприйнятній асиметрії між становищем агресора і становищем жертви агресії".

За його словами, у військовому плані вся територія України з початку війни зазнала ударів російського далекобійного озброєння, а також зброї, яку постачають Москві її союзники, зокрема, північнокорейські балістичні ракети та іранські безпілотники. Київ також завдає ударів по Росії в глибину, але поки що може використовувати зброю власного виробництва, зокрема безпілотники.

Чому українцям має бути відмовлено у праві відповідати ударом на удар на атаки проти них?, - запитує депутат і закликає до "зняття невиправданого табу".

Голова комітету закордонних справ додає, що перед обличчям подвоєної агресії Росії лише перебалансування сил і відновлення симетрії в стратегічних позиціях може переконати Путіна припинити свою згубну авантюру.

Нагадаємо, Прикордонники не перевіряють військово-облікові документи водіїв міжнародних перевезень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Load next