Лубінець закликав не демонструвати дані полонених на мітингах і у соцмережах

Лубінець закликав не демонструвати дані полонених на мітингах і у соцмережах

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав не розповсюджувати персональні дані полонених на мітингах та у соцмережах, аби цим не скористалися шахраї чи спецслужби РФ.

Про це він повідомив у соцмережі.

Омбудсман зазначив, що на дані полонених активізують шахраї, які виманюють гроші в родин, де чекають з полону своїх рідних. Також такою інформацією активно цікавляться і російські спецслужби. 

Вона їм необхідна для того, аби й так нестерпні умови наших Захисників та Захисниць перетворити на ще гірші. Моральне приниження чи залякування за умов знання персональних даних військовополоненого чи цивільного заручника може спричинити ще більшу шкоду, ніж фізичний вплив, - заявив Лубінець.

Тому він закликав на мирних мітингах та у соцмережах ретельно дбати про те, аби ворог не довідався персональні дані: прізвища, імена, звання, позивний,  номер бригади, частини, місце дислокації, фото тощо.

Також він додав, що пошуками українських військових, цивільних та дітей безкоштовно займаються лише уповноважені державою органи.

Нагадаємо, Системи ППО можуть стати вирішальним фактором у захисті неба України - Умєров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На допиті у весільному костюмі: окупант не лише здався в полон українцям, але й віддав свою форму (відео) На допиті у весільному костюмі: окупант не лише здався в полон українцям, але й віддав свою форму (відео)
Українці змилувалися над чоловіком і дали йому весільний костюм.
Закарпатська бригада запускатиме снаряди з інструкцією "як правильно здатися в полон" (фото) Закарпатська бригада запускатиме снаряди з інструкцією "як правильно здатися в полон" (фото)
Українські військові вирішили допомогти російським загарбникам зберегти життя. Закарпатська бригада запускатиме снаряди з інструкцією "як правильно здатися в полон".
Load next