Аудит в УАФ виявив відтік активів у 1,3 млрд грн

Аудит в УАФ виявив відтік активів у 1,3 млрд грн

За попередніми результатами незалежного аудиту, у 2015-2023 роках відтік активів Української асоціації футболу перевищив 1,3 млрд грн.

Про це повідомляє УАФ.   

У організації зазначили, що незалежна аудиторська компанія AC Crowe Ukraine за підсумками аналізу діяльності УАФ у 2015-2023 роках виявила відтік активів у 1 млрд 342 млн 900 тис. грн. 

Основні збитки спричинено операціями з офшорними компаніями, втратами коштів через використання депозитів, витратами, пов'язаними із завищенням вартості придбаних товарів, робіт і послуг, - йдеться у звіті.   

В УАФ зазначили, що ці дані є попередніми та підлягають остаточному затвердженню. Фінальні результати перевірки оприлюднять після завершення аналізу. 

У 2015-2023 роках президентом УАФ був Андрій Павелко. Восени 2022 року він отримав підозру в кримінальному провадженні щодо будівництва заводу з виробництва штучних футбольних полів, а також закупівлі продуктів для Федерації футболу України. З листопада 2022 року Павелко перебував у СІЗО, з якого його випустили за клопотанням у лютому 2024 року. 

У січні 2024 року новим президентом УАФ обрали Андрія Шевченка, який ініціював аудит діяльності організації у попередні вісім років.  

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео) Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео)
Збірна України з футболу, яку понад п’ять років очолював Андрій Шевченко повернула Україні справжній інтерес до футболу: такого єднання навколо національної збірної серед українських вболівальників не було вже дуже давно. Проте, яскраві виступи збірної України на цьогорічному чемпіонаті Європи з футболу, завершилися не менш яскравою та водночас несподіваною відставкою головного тренера Андрія Шевченка.
Фанати вимагають звільнення президента УАФ після скандалу з Шевченком (фото) Фанати вимагають звільнення президента УАФ після скандалу з Шевченком (фото)
Футбольні вболівальники завалили соцмережі Української асоціації футболу з вимогою відставки президента УАФ Андрія Павелка. Причиною стала ситуація з продовженням контракту з вже колишнім головним тренером збірної України Андрієм Шевченком.
"Кожна гра – фінальна": наставник збірної України прокоментував своє призначення (відео) "Кожна гра – фінальна": наставник збірної України прокоментував своє призначення (відео)
Петраков вперше прокоментував своє призначення. Він наголосив, що наступні 5 поєдинків будуть наче фінальні.
Load next