Швейцарія підтримала оборонний пакет із допомогою Україні на $5,5 мільярда

Швейцарія підтримала оборонний пакет із допомогою Україні на $5,5 мільярда

Парламентський комітет Швейцарії проголосував за виділення 5 мільярдів швейцарських франків ($5,5 мільярда) на допомогу Україні в межах ширшого пакета заходів, спрямованих на підвищення обороноспроможності нейтральної країни.

Про це повідомляє Reuters.

За підтримки законодавців від лівоцентристських та правоцентристських партій комітет з безпеки верхньої палати парламенту Швейцарії схвалив пакет заходів щодо виділення додатково на потреби армії країни 10,1 мільярда франків разом із допомогою Україні.

План, який ще має пройти ряд парламентських перевірок, перш ніж стане законом, був ухвалений вісьмома голосами проти п'яти. У заяві парламенту наголошується, що багатомільярдний пакет був запланований як надзвичайний внесок у забезпечення безпеки Швейцарії та «миру в Європі» у зв'язку з війною, яку Росія веде проти України.

Частина пакета для України спрямована на підтримку відбудови та ремонт інфраструктури. Видання зазначає, що Швейцарію чинять тиск західні союзники, вимагаючи від неї більше допомоги Україні, тоді як праві націоналісти в парламенті наполягають на збереженні суворого нейтралітету.

Нагадаємо, НБУ покращив очікування щодо інфляції на 2024 рік

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Load next