«Білі янголи» під масованим ударом КАБів евакуювали з Донеччини 16 людей

«Білі янголи» під масованим ударом КАБів евакуювали з Донеччини 16 людей

Екіпаж поліцейських «Білий янгол» під масованим ударом з боку російських військ вивіз із Новоолександрівки Очеретинської громади Донеччини 16 людей.

Про це повідомила поліція області. 

Від Новоолександрівки до лінії фронту – менше кілометра. У цей день поліцейським вдалося врятувати з передової 16 людей… Російські КАБи розірвались неподалік екіпажу, а також на вулиці, де "білі янголи" щойно вмовляли громадян виїхати, – йдеться у повідомленні.

Зазначено що як тільки група «Білий Янгол» заїхала до Новоолександрівки, росіяни розпочали бомбову атаку, і за годину по селу та сусідніх населених пунктах «прилетіло» близько двох десятків КАБів, палав весь горизонт.

Така ситуація на цій ділянці фронту вже понад тиждень. За цей час тільки в Новоолександрівці загинуло мінімум двоє людей, тож охочих виїхати побільшало, – заявили правоохоронці.

Вони пояснили, що евакуація відбувалася в декілька «заїздів», екіпаж лавірував поміж вибухів, не раз доводилося лягати на землю. Проте всіх пасажирів поліцейські доставили до безпечного місця в цілості. Найстаршому врятованому – 86 років, він поранений, наймолодшій дівчині – 24 роки. Рятуючись, люди забрали з собою найцінніше – 48 курчат.

У повідомленні констатували, що «білих янголів» часто благають: «Вивезіть мою маму/батька/бабусю/сина», але не всі жителі погоджуються на виїзд, навіть коли гинуть їхні сусіди. Так, із 700 мешканців у Новоолександрівці, за словами місцевих, залишилось близько двох десятків.

Група «Білий Янгол» продовжуватиме забирати людей з пекла стільки, скільки це буде можливо. І трохи навіть тоді, коли неможливо, – запевнили в поліції.

Нагадаємо, Сили спецоперацій отримали партію нових мінометів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next