Отримання паспортів закордоном: МЗС надало коментар стосовно ДП "Документ"

Отримання паспортів закордоном: МЗС надало коментар стосовно ДП "Документ"

У Міністерстві закордонних справ нагадали, що державне підприємство «Документ», яке також має закордонні відділення, не входить до сфери їхнього управління. 

Про це йдеться у коментарі на сайті відомства.

У відповідь на запити щодо надання громадянам України за кордоном послуг в ДП «Документ», нагадуємо, що це підприємство не входить до сфери управління МЗС України. Консульські послуги МЗС надаються громадянам України в закордонних дипломатичних установах, а саме у посольствах, генеральних консульствах і консульствах України. ДП «Документ» не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме державне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України, - йдеться у повідомленні.

МЗС також звернуло увагу, що постанова Кабінету Міністрів України № 443 від 23 квітня 2024 року щодо змін у порядку видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон стосується документів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП «Документ».

Порядок роботи консульської служби МЗС України залишається без змін, - додали у коментарі дипломати.

Нагадаємо, США виділили Україні оборонний пакет на $1 мільярд

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина" Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина"
В Офісі Президента України закликають правоохоронців звернути увагу на марш, який провели у Києві, 28 квітня до дня створення дивізії СС "Галичина".
Load next