На Волині віднайшли ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі

На Волині віднайшли ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі

Прокурори у Волинській області в межах розслідування кримінального провадження віднайшли ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі.

Про це повідомили у Волинській обласній прокуратурі.

Вирізьблену кам'яну плиту .ХІІ-ХІІІ ст. із зображенням двох ангелів зусиллями прокурорів Луцької окружної прокуратури віднайдено того ж кримінального провадження, в ході якого від незаконного продажу на Інтернет-аукціоні врятували пам'ятку періоду Київської Русі – плиту ХІІ-ХІІІ ст. із зображенням "Святого воїна".

Унікальну знахідку передадуть до Національного музею історії України для проведення дослідження щодо її наукової, історичної, культурної та художньої цінності. У березні правоохоронці на Волині запобігли незаконному продажу на інтернет-аукціоні унікальної історичної пам’ятки часів Київської Русі із зображенням "Святого воїна". Йдеться про вирізьблену кам’яну плиту Х-ХІІІ ст.

За словами генерального директора Національного музею історії України, доктора історичних наук Федора Андрощука, пам’яток такого рівня не знаходили в нашій країні впродовж останнього століття. 

Добре збережена кам’яна плита із зображенням "Святого воїна", ймовірно, Святого Дмитра, могла бути окрасою одного із храмів Галицько-Волинського князівства, - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення особою знайденого чи такого, що випадково опинилося у неї, чужого майна або скарбу, які мають особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність (ч. 1 ст. 193 КК України).

Нагадаємо, Зеленський приїхав на Хмельниччину і нагородив у шпиталі поранених воїнів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео) Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео)
Жорстоке вбивство українського опозиційного журналіста та громадського діяча Георгія Гонгадзе трапилось у 2000 році. Згодом 2 листопада того самого року його обезголовлене тіло знайшли в Таращанському лісі. Поховали тіло вбитого журналіста 22 березня 2016 року в Києві, однак замовники вбивства досі не встановлені.
На Волині у приміщенні сільради працював підпільний манікюрний салон (відео) На Волині у приміщенні сільради працював підпільний манікюрний салон (відео)
Наразі діяльність манікюрного салону Наталії Штефанеси у приміщенні сільської ради вже припинили. Приміщення площею 30 м² з власним санвузлом, якого навіть не було у працівників ради, віддадуть для потреб одного із комунальних підприємств сільради.
У Волинській області відремонтували дорогу до Шацьких озер (фото) У Волинській області відремонтували дорогу до Шацьких озер (фото)
Тепер українці, які планують цього літа відпочивати на Волині поблизу Шацьких озер зможуть дістатись до місця значно швидше та комфортніше.
Load next