У колишнього топпосадовця СБУ знайшли незаконного майна на 33 мільйони

У колишнього топпосадовця СБУ знайшли незаконного майна на 33 мільйони

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя виявило у колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ ознаки корупційного кримінального правопорушення на майже 33 млн гривень.

Про це повідомило НАЗК.

Моніторинг проведений на підставі листа від Державного бюро розслідувань щодо можливого незаконного збагачення колишнього високопосадовця.

Так, у червні 2022 року на прикордонному пункті Прешево на виїзді із Сербії в автомобілі BMW X6 xDrive40d, яким керувала згадана особа, було виявлене приховане від митного контролю майно: 592 990 євро, 120 102 доларів і два смарагди вартістю 472 120 гривень кожен.

Колишній спецслужбовець заявив, що це майно є власністю його близьких, зокрема частина грошей нібито позичена його батьком у знайомого.

НАЗК з’ясувало, що фінансової спроможності позичити такі кошти батько посадовця не мав. У самого експрацівника СБУ теж не було доходів із законних джерел для набуття валютних коштів і смарагдів, які він намагався приховати під час перетину державного кордону Сербії.

Також агентство не встановило законних джерел походження коштів на придбання автомобілів BMW X6 xDrive40d і Toyota MC Land Cruiser 200, вартість яких – понад 3,8 млн грн і 2,2 млн грн відповідно. Обидва авто були оформлені на цивільну дружину колишнього спецслужбовця та її батька.

Матеріали стосовно експрацівника СБУ направлені до Офісу генерального прокурора для долучення до матеріалів кримінального провадження, проведення досудового розслідування та притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, У Києві судитимуть кібершахраїв, які зняли ₴11 мільйонів з рахунків Фонду гарантування вкладів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку" Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.
СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС
Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР», який мав можливість передавати закриту інформацію представникам терористів.
Load next