Понад 1 млн грн збитків на ремонті укриттів: у Кривому Розі викрито начальницю відділу освіти

Понад 1 млн грн збитків на ремонті укриттів: у Кривому Розі викрито начальницю відділу освіти

У Кривому Розі повідомили про підозру начальниці відділу освіти однієї з районних рад та п’яти її співучасникам. Вони завдали державі збитків на понад 1 млн грн на ремонті укриттів

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, службовиця розробила план заволодіння бюджетними коштами, які виділили на поточний ремонт укриттів у закладах освіти Кривого Рогу. До схеми вона залучила директора дитячо-юнацької спортивної школи, бухгалтера відділу освіти виконкому і трьох підприємців.

Підозрювані внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо вартості будівельних матеріалів. На підставі цих документів було перераховано кошти на користь підконтрольних підрядних підприємств. У подальшому кошти були розподілені між учасниками організованої групи.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою. Начальницю та бухгалтера відділу освіти виконкому відсторонено від займаних посад.

Підозрюваним інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, Понад 40% рішень ЄС щодо України блокує Угорщина

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря
Національне антикорупційне бюро України затримало при отриманні хабаря на суму 100 тисяч доларів, брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.
Спільник Семенченка вийшов із СІЗО під заставку 5 млн грн
Євген Шевченко, підозрюваний у справі створення "приватної військової компанії" разом із депутатом Семеном Семенченком, вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.
Load next