Перший в історії світовий рейтинг кіберзлочинності очолила рф

Перший в історії світовий рейтинг кіберзлочинності очолила рф

Перший в історії світовий рейтинг кіберзлочинності, створений у рамках дослідження Оксфордського університету та Університету Нового Південного Вельсу, очолила Росія.

Про це повідомляють на сайті Оксфордського університету.

Науковці зазначають, що загроза кіберзлочинності нерівномірно розподілена по всьому світу. Так, найпершою у рейтингу кіберзлочинності стала Росія (58,39 бала), за нею із великим відривом йдуть Україна (36,44 бала), Китай (27,86 бала), США (25,01 бала), Нігерія (21,28 бала) та Румунія (14,83 бала). Велика Британія посіла восьме місце у списку із 9,01 балами.

В Оксфордському університеті зауважили, що російські кіберзлочинці вважаються найпрофесійнішими та технічно найбільш кваліфікованими у світі, і що їхні злочини мають найбільший вплив.

Світовий рейтинг кіберзлочинності (World Cybercrime Index) був розроблений авторами із Оксфордського університету та Університету Нового Південного Вельсу і є результатом трьох років інтенсивних досліджень.

Дані, які лежать в основі рейтингу, були зібрані шляхом опитування провідних експертів із кіберзлочинності з усього світу. Учасників просили розглянути п’ять основних категорій кіберзлочинності та назвати країни, які вони вважають найбільш значними джерелами кожного із видів злочинності. Після цього учасники опитування оцінили кожну країну відповідно до впливу, професіоналізму та технічних навичок кіберзлочинців.

Нагадаємо, У США готують санкції проти російської «Лабораторії Касперського»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Намагалася "хакнути" системи Starlink: Пентагон розповів про фатальну помилку росіян Намагалася "хакнути" системи Starlink: Пентагон розповів про фатальну помилку росіян
Система надає доступ до широкосмугового інтернету в будь-якій точці планети.
Білорусам вимикають Інтернет, щоб приховати дані про пересування російських військ білоруссю Білорусам вимикають Інтернет, щоб приховати дані про пересування російських військ білоруссю
Вперше повне та часткове обмеження доступу абонентів мобільного зв’язку білорусі до мережі Інтернет було зафіксовано 1 квітня.
В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам
Держспецзв'язку розробило законопроєкт на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони .
Load next