В Україні створили Корпус демінерів

В Україні створили Корпус демінерів

В Україні створили Корпус демінерів, до якого долучилися підрозділи Міністерства оборони й Збройних сил. До 5 тис. фахівців виконуватимуть завдання на деокупованих територіях держави.

Про це повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності полковник Міноборони України Руслан Берегуля на брифінгу в Military Media Center. 

Він розповів, що в Корпусі демінерів створена 1 тис. груп розмінування, яка охоплюватиме до 5 тис. фахівців. Вони здійснюватимуть заходи гуманітарного розмінування, перевірятимуть потенційно забруднені території та очищуватимуть місцевість у межах оперативного реагування. 

Корпус демінерів фактично створений. На сьогодні до нього долучились підрозділи Міноборони та ЗСУ, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях. Вже створені 1 тис. груп розмінування, - сказав Берегуля. 

Полковник також додав: підрозділи наразі працюють у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Водночас він зазначив, що їм не вистачає обладнання, автомобільної та спеціальної техніки. 

Ми працюємо з нашими іноземними партнерами, які доєднались до Коаліції з розмінування. Завдяки нашій спільній роботі найближчим часом слід очікувати надання нам матеріально-технічної допомоги. Завдяки чому ми доукомплектуємо підрозділи, що входять до Корпусу демінерів, - запевнив Берегуля. 

Нагадаємо, 290 млн грн збитків на Чернівецькій митниці: про підозру повідомлено 11 особам

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next