Українські удари вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей Росії - Пентагон

Українські удари вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей Росії - Пентагон

Удари українських безпілотників по енергетичній інфраструктурі Росії з початку цього року вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей країни та спровокували підвищення внутрішніх цін на паливо.

Про це повідомили в розвідувальному управлінні Пентагону, передає Bloomberg.

Втрата частини російських нафтопереробних потужностей призвела до зростання внутрішніх цін на 20-30% до середини березня, а також стала причиною зупинки експорту, щоб зосередитися на задоволенні внутрішнього попиту, згідно з оцінкою Розвідувального управління Міноборони США, викладеною у звіті генеральним інспектором Робертом Сторчем, який здійснює контроль за допомогою Україні.

Аби пом’якшити наслідки цих ударів, Росія заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з березня, почала імпортувати нафтопродукти із Білорусі, планувала імпортувати із Казахстану, а також надала перевагу транспортуванню нафтопродуктів російській залізниці, а не іншим видам транспорту, – йдеться у зведенні.

Хоча атаки на нафтопереробні заводи РФ спрямовані на виснаження запасів палива та прибутків від експорту російських Збройних сил, Сполучені Штати критикують їх як такі, що створюють ризик для світових цін на нафту.

Зазначається, що оприлюднений аналіз охоплює лише двомісячний період – від першого удару 21 січня на завод ПАТ «Новатек» в Усть-Лузі до атаки 24 березня на електростанцію в Новочеркаську.

Водночас у Пентагоні зауважили, що українські удари по енергетичних об’єктах у Росії «призвели до незначного збою в постачанні електроенергії російським військовим і цивільному населенню». У відомстві пояснили це тим, що РФ має надійні генеруючі потужності, які є третіми за величиною у світі, і високий ступінь резервування в своїй мережі.

Нагадаємо, Під час депортації кримськотатарський народ втратив щонайменше свою третину ‒ Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.