Понад 93 тисячі вступників вже подали документи до магістратури й аспірантури

Понад 93 тисячі вступників вже подали документи до магістратури й аспірантури

На тестування для вступу в магістратуру та аспірантуру вже подали документи понад 93 тисячі вступників.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Станом на 20 травня до приймальних комісій закладів вищої освіти звернулися й отримали екзаменаційні листки понад 93 тисячі потенційних учасників. Бажання складати ЄВІ в пунктах тестування, які будуть створені в Україні, виявили 91 043 особи, а за кордоном – 1 984, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в УЦОЯО, найбільше осіб зареєструвалися на спеціальність "Управління та адміністрування" - 10 481, "Педагогіку та психологію" - 8 614, "Право та міжнародне право" - 6906, "Інформаційні технології" - 6641.

В УЦОЯО нагадали, що ті абітурієнти, які планують вступати на спеціальності галузей знань 01 «Освіта / Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини», окрім єдиного вступного випробування (ЄВІ), мають пройти ще й єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

Для охочих проходити ЄФВВ діє правило: не можна вибирати більше двох предметних тестів ЄФВВ.

Нагадаємо, У застосунку Резерв+ оновили дані близько 300 тисяч осіб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вступна кампанія 2022: які правила прийому на бакалаврат та магістратуру (відео) Вступна кампанія 2022: які правила прийому на бакалаврат та магістратуру (відео)
Міністерство освіти і науки затвердило Порядок прийому на навчання у виші в цьому році. 
Load next