Британська розвідка розповіла наслідки атаки для РФ на аеродром "Бельбек"

Британська розвідка розповіла наслідки атаки для РФ на аеродром "Бельбек"

Удари по аеродрому «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму та ураження російських військових об'єктів призведе до погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо півострова.

Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що вночі 14 травня українські військові атакували військові об’єкти РФ у Криму. Унаслідок цього на аеродромі «Бельбек» були уражені елементи російської ракетної батареї С-400 «Тріумф», включаючи радар 92N6 і пускові установки. Крім того, повідомляється, що також було знищено щонайменше два літаки МіГ-31, які були на аеродромі.

Британська розвідка зауважує, що ця атака на об'єкти РФ в тимчасово окупованому Криму стала вже четвертим випадком за останній місяць, коли російська ППО на півострові зазнає втрат.

Сукупний ефект цих ударів призвів до загального зниження здатності Росії захищати повітряний простір навколо Криму та одночасно продемонстрував здатність України впливати на операції російської ППО, - йдеться у зведенні.

За оцінками британської розвідки, дуже ймовірно, що це призведе до того, що Росії доведеться розосередити повітряні засоби, щоб забезпечити живучість своєї ППО. В іншому разі РФ ризикуватиме втратити більшу кількість літаків, а також буде змушена перекидати засоби ППО з інших місць.

Зменшення зони покриття літаків A-50 та розосередження їх із кримських аеродромів, ймовірно, призведе до збільшення годин нальоту та частоти вильотів патрульних винищувачів, щоб заповнити прогалини у зоні покриття, що призведе до збільшення проблем з обслуговуванням їхніх флотів, - вважають у британській розвідці.

Нагадаємо, У Польщі відкрили військову базу спецназу США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Load next